Over ons

Zonnepark Klarenbeek is door Prowind BV gezamenlijk met buurtbewoners in Klarenbeek ontworpen. Door het uitgeven van ZonDelen komt vijftig procent van Zonnepark Klarenbeek beschikbaar voor lokaal eigendom. Deze financiële participatie wordt georganiseerd door de energiecoöperaties deA (Apeldoorn) en ERV (Voorst). De werving, inschrijving en toedeling van de ZonDelen wordt in opdracht van ERV-deA gedaan door deA.

Prowind

Prowind initieert en realiseert burgerprojecten voor duurzame energieopwekking. Dat doen we op basis van actieve participatie, waarbij we vanuit onze expertise aansluiten bij de status en behoefte van het initiatief en betrokken partijen bij elkaar brengen. Wij bieden ondersteuning bij projecten vanaf een pril plan tot een werkend wind- of zonnepark. Dit doen we met respect voor mens, dier en milieu.

deA

Duurzame energiecoöperatie Apeldoorn is de lokale energiecoöperatie van en voor inwoners en bedrijven in de gemeente Apeldoorn. We helpen energie besparen en wekken duurzame energie op. Samen en in de buurt. deA werkt zonder winstoogmerk. De inkomsten worden besteed aan nieuwe lokale duurzame projecten waar in veel gevallen ook de inwoners, scholen en organisaties kunnen participeren. 

ERV

EnergieRijk Voorst is een energiecoöperatie in de gemeente Voorst. In 2012 opgericht door geïnspireerde burgers. Als coöperatie willen we energie besparen, energie zelf opwekken en onafhankelijk zijn van de grote energieleveranciers.